Hjemme igen efter bes

Den 15 marts 2010 rejste 12 personer af sted på den første sponsorrejse til Zambia, Botswana og Zimbabwe.

De første 4 dage var vi i Zambia, og besøgte bl. a. skolen i Simoonga flere gange.

Skolen var som sædvanlig utrolig ren og velholdt. Børnene strålede af glæde og selvtillid.

Madordningen fungerer helt perfekt, men vi opdage nogle ting der vil gøre dagligdagen nemmere, for de forældre der frivilligt laver maden til børnene hver dag.

Vi har derfor sat vores lokale håndværker i gang med at lave en overdækning således at madlavning og spisning kan foregå i ly for sol og regn. Samtidig har vi bestilt 10 stk. picnic-borde, for ikke børnene skal sidde på jorden og spise deres mad.

I skulle have set børnenes glæde, da de fik deres nye skoleuniformer på. Inge og Cellina fra Karlslunde har syet alle 100 skoleuniformer og entreprenørfirmaet C.C. Brun Entreprise A/S fra Herlufmagle har sponsoreret de 100 T-shirt med skolens navn trykt på ærmet. Alle i landsbyen var meget begejstret for uniformerne.

33 af vores børn er nu rykket op i basis skolen, og 40 nye børn er startet i vores skole. For at sikre os at de børn, der ikke har mulighed for at betale skolepenge, kan fortsætte deres skolegang i basis-skolen, holdt vi et møde med skolensledelse. Her fik vi sikkerhed for at ingen børn i landsbyen vil blive nægtet skolegang, selv om de ikke er i stand til at betale skolepengene, der udgør 360 kr. om året.

Under et møde med distriktskoleledelsen fik vi aftalt en plan for renovering og udbygning af basis-skolen. Det arbejde vil vi sætte i gang allerede i april måned i år. Budget for den samlede udbygning og renovering vil beløbe sig til ca. 250.000 kr. så vi har en stor opgave foran os, for at sikre anstændige forhold for de over 400 elever der går i skolen.

Skolen har en meget stor mangel på stole og borde til klasselokalerne, så derfor må I alle meget gerne være aktive for at undersøge muligheder for at skaffe nogle skolemøbler, så møblerne kan komme med den containeren, der skal sendes dernedtil sommer.

Vi fik sat gang i projektet med fødselspakkerne. De første 30 pakker er nu i landsbyen.

10 kvinder blev undervist i bedre hygiejne og brug af den specielle navleklemme/skærer der minimere risikoen for HIV- og  infektion smitte. De er nu klar til at undervise de andre kvinder i landsbyen. Indholdet af fødselspakkerne blev beundret af de til stede værende kvinder. Især var der stor begejstring for baby huer, sokker og tæpper.

Efter vores dage i Simoonga rejste vi videre til Botswana hvor vi tog på safari og var så heldige bl.a. at se ” the big five ” (elefant, løve, leopard, bøffel, næsehorn)

Her efter var vi 2 dage i Zimbabwe, hvor vi bl.a. så Victoria vandfaldene, krokodillefarm, et lokalt marked og smagte den lokale mad, under en stor middag med afrikansk musik og dans.   

Sponsorrejsen vil blive gentaget til efteråret  ( se under sponsorrejser )  

 

                                           

                                          Børnene i de nye skoleuniformer          

                                         

                                                                             

                                                     Pigerne beundre de nye uniformer

                                         

       Mødrene koger grøden til børnene

                                         

Spisefrikvater

                                         

Fødselsundervisning