Projektet

Judith

Det hele startede, da sygeplejerske Judy Christiansen, i maj 2008 var på ferie i Zambia. Der kom hun tilfældigvis i kontakt med nogle kvinder fra landsbyen Simoonga. De havde startet en pre-school for børn fra 2 til 6 år. Børnene blev undervist i engelsk, men på et plan hvor børnene kunne følge med. Der blev sunget og leget med børnene på engelsk. Og de lærte hvad hus – kop – træ – sko osv. betyder.

De fortalte hende ligeledes, om deres store problemer i landsbyen. På grund af HIV og AIDS er der mange børn, der har mistet én eller begge forældre. Der er temmelig mange familier der har problemer med at betale skolepengene. På daværende tidspunkt drejede det sig om 40 børn fra 2-6 år der ikke kunne betale skolepenge, som er 10 USD pr. termin (dem er der 3 af om året).
Da hun så hvilken iver børnene deltog i undervisningen med, besluttede hun sig for at hjælpe dem.

Da Judy Christiansen kom hjem til Danmark, gik hun i gang med at spørge familie, venner, bekendte, arbejdskolleger m. flere om at støtte op om projektet. I løbet af relativt kort tid lykkedes det hende at finde sponsorer til de 40 børn.
Via mund til mund metoden og opslag, lykkedes det hende i løbet af kort tid, at samle temmelig meget brugt tøj, legetøj og sko ind. Da mange af sponsorerne have indbetalt større beløb end skolepengene, var der penge til at købe engelsksprogede børnebøger, malebøger, blokke, blyanter, farver, tuscher, sjippetove, fodbolde, freesbee’s m.m. Det blev til i alt 7 store flyttekasser, som blev sendt derned i begyndelsen af september måned.

Den 14. september rejste Judy Christiansen og 2 sponsorer for egen regning til Simoonga, for at følge op på donationerne.
I den uge de var der, blev de endnu mere overbeviste om at hjælpen nytter. De blev modtaget af syngende og dansende kvinder og børn, der bare var så glade for den ”lille hjælp” der var givet dem.

Under deres ophold i landsbyen, kunne de rigtig se, hvor mange af børnene der er underernærede, og er i en meget dårlig sundhedstilstand. De oplevede hvordan de børn der ingen mad havde med i skole græd og forsøgte at ”snuppe” lidt fra de børn, der havde mad med i skole.

Under deres samtaler med kvinderne, fandt de ud af, hvad kvinderne allermest ønskede, der skulle ske for deres skole i fremtiden. De ønskede sig allermest at få deres eget hus til skolen. Efter vi havde sendt bøger og legetøj derned var de nødt til at tage tingene med hjem efter endt undervisning, da skolen på grund af mangel på døre ikke kan låses af. De måtte derfor bære alle tingene flere kilometer morgen og aften til deres egne hytter. Lige ledes bar de tunge dunke med vand, der ud hver dag. Skolen ligger langt fra vandpumpen og landsbyens centrum. De var alle tre enige om, at rejse hjem og arbejde for at der blev bygget en ny skole (læs: Vores projekt), samt gøre noget for at højne børnenes ernæringstilstand.

Hvis Du har fået lyst til at blive sponsor så kig under: Hvordan bliver du sponsor? i menuen.

Den gamle skole
Den gamle skolebygning

Skoleuniformer

DET HAR VI NÅET SIDEN JULI 2008

 • Bygget en skole med plads til alle børnene. ( Blev færdig og indviet den 17 juni 2009 )
 • Skolen indeholder landsbyens første toilet og håndvask.
 • Der er etableret en udvendig vandhane med vask.                            
 • Alle børnene i Simoonga har mulighed for at komme i Pre-skolen uden betaling af skolepenge.
 • Drive skolen med de ca. 80 elever, herunder betale lønninger til lærere, undervisningsmaterialer, samt vedligeholdelse af bygningerne udearealer m.v.
 • Der er etableret en lege  plads ved skolen.
 • Der er indrettet en syskole, med håndsymaskiner. de har fået materialer m.m til at øve sig på.
 • Fra 1. januar 2010 får alle børn i skolen en portion majsgrød tilsat proteinholdigt olie.
 • Fra 16. marts 2010 udleveres der fødselspakker til alle fødende kvinder. De indeholder vejledning i brug af  navleklemme/skærer samt gode råd om simple arbejdsgange, for at mindske farer for smittespredning, sæbe, engangsvaskeklude, håndklæder, 4 stofbleer, babytæppe, hue og sokker.
 • De store børn, 43, har fået skoleuniformer, samt T-shirt med skolens logo.

      NYE MÅL

 • Renovere og udbygge basisskolen. Samt at alle klasselokaler får tavle, stole og borde.
 • Etablere et udeareal for de større børn, med fodboldbane m.m.
 • Forbedre børnenes generelle sundhedstilstand. Her under at få dem vaccineret for div. børnesygdomme.
 • Udvide syrummet med bl.a. flere symaskiner og inventar
 • Indsamle og udlevere tøj og sko til landsbyens børn og voksne.

Den gamle skole

Den gamle skole 3

Den gamle skole 2

Den nye skole

Den nye skole

 

Den nye skole 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.