Hjemme igen efter besøg

Årets sponsor rejse.

Den 13 Marts til den 24 Marts  2012

Zambia Livingston, Simoonga, Botswana, og Zimbabwe.

Så er vi hjemme igen efter en meget spændende og vellykket tur.

Vi var 5 dage i Simoonga. Alt var i den skønneste orden, skolen skinnede, der duftede af bonevoks, børnene var glade og så velnærede ud. Der bliver rigtigt passet på vores skole. Bygningeren står næsten som da de blev indviede. Selv toilettet fungere fint. Alt er pænt og rent, såvel inde som ude. Der er blevet plantet en hel masse blomster,træer og buske rundt omkring på skolens grund.

Det er tydeligt at se at hele landsbyen passer på “deres flotte skole”. Der er ny 80 børn i skolen og 6 lærere. Derudover har vi ansat en rengøringsdame der også forestår det daglige måltid mad, som børnene får. Derudover er der syprojektet, der også virkeligt kører godt. Der bliver strikket, hæklet og syet, flere gange om uge. Det er rigtige mange fine ting, som kvinderne fra landsbyen har fået lært at lave.

Før vi rejste til Afrika, blev jeg kontakte af 3 børn, Albert, Frode og Selma fra Roskilde, de havde solgt saftevand, gjort rent, støvsuget biler og meget mere af samme slags. De havde tjent 1150 kr. til børnene i Simoonga. De bad mig om at købe noget til børnene. Så vi kørte til boghandleren i Livingstone og købte mange herlige bøger blandt andet Grimms eventyr, børnene elsker at få læst historie, vi købte også 100 stilebøger, men vi havde stadigvæk mange penge tilbage. Så fandt vi på at det kunne være sjovt at lave et festmåltid til alle børnene på skolen, for resten af pengene. Så børnene fik serveret pasta med kødsovs, frisk bagte boller og en banan til frokost det var et hit. Børnene var vildt imponeret over at nogle børn i Danmark havde arbejdet for at tjene penge, således at de kunne få ” et rigtigt måltid mad” og de kunne spise alt det de ville. Over hundrede børn blev mætte.

Simoonga ligger i Livingston kommune. Kommunens øverste leder, for Simoonga området, havde meddelt landsbyrådet at han gerne ville have et møde med os når vi var i Simoonga. Mødet blev afholdt på skolen søndagformiddag ( vi har jo travlt når vi er der ).

Han fortalte at kommunen var meget glade og imponeret over hvad en lille dansk forening, gør for skolen og for hele landsbyen Simoonga. Han fortalte også at kommunen meget gerne vil støtte os i vores arbejde, med det som vi mente de kunne hjælpe os med.

Vi har tidligere givet udtryk for, at noget af det der virkeligt ville hjælpe landsbyen, var hvis der blev ført strøm frem til området. Glad og stolt kunne han nu fortælle os at projektet med strømmen, var godkendt og at arbejdet ville opstarte om få måneder. Strømmen vil blive ført frem til Basisskolen, vores skole og til vandpumperne.  Samtidigt ville han igen prøve at få vores forening gjort toldfrie, således at vi uden problemer, igen kan sende en container med skolemøbler, materialer, stoffer, tøj m.m. ned til landsbyen.

Vi havde ligeledes et møde med Inonga ( heatwomen). Under dette møde kom en del kvinder med deres nyfødte børn. Alle børnene havde de huer og sokker på som indgår i de fødselspakker, som bliver lavet her i Danmark og sendt ned til de kommende mødre. Også dette projekt kører rigtigt godt.

Med i vores bagage havde vi 50 nye skoleuniformer til de nye elever i skolen.

Vores arbejde gør en stor forskel i Simoonga.

Et arbejde vi alle kan være meget stolte af.

Judy